Johtamiseen kannattaa hakea tukea asiantuntijalta, jolla on näkemystä ja kokemusta organisaation kehittämisestä
28.8.2018

Vapo

Johtamiseen kannattaa hakea tukea asiantuntijalta, jolla on näkemystä ja kokemusta organisaation kehittämisestä

Vapon Teija Hartikka (Senior Manager, Environmental, SCM and Energy) on jo reilun vuoden ajan tehnyt yhteistyötä Valmennustrion valmentajan Jaana Turusen kanssa. Vastaanottaessaan uuden esimiestehtävän Teija päätti hakea siihen tutun asiantuntijan tukea.

– On aina niin mukava tulla Jaanan luo, hän on auttanut johtamisen matkassa tähän päivään asti, Teija toteaa.

Teijan mukaan Jaana haastaa myös kehittymään, mitä hän pitää erittäin tärkeänä ominaisuutena valmentajalle. Valmennuksen alussa määriteltiin selkeät tavoitteet ja mittarit työlle. Sovittujen toimenpiteiden toteutumista onkin matkan aikana seurattu tarkasti. Sen myötä Teija on havainnut, kuinka tärkeää esimiestyössä on valmentava ote ja työntekijöiden mukaan ottaminen esimerkiksi strategian suunnitteluun ja muihin vastuutehtäviin. Osallistamalla heidät tekemiseen heille tulee tunne, että pääsevät vaikuttamaan laatu- ja ympäristöasioihin Vapossa. Valmennuksen avulla Teija on mielestään kehittynyt paljon. Se on näkynyt esimerkiksi ajankäytön hallinnassa, hän osaa nyt paremmin keskittyä oikeisiin asioihin ja on tullut järjestelmällisemmäksi. Teijan mielestä ns. johtamisen kehikko on nyt kunnossa.

Johtamisessa on tärkeää valmentava ote.

– On ihanaa, kun saa tukea, johtaminen kun on välillä niin yksinäistä, Teija toteaa lopuksi ja suosittelee henkilökohtaista valmennusta kaikille johtajille ja organisaatioiden avainhenkilöille.