Valmennustrio toteutti Kempeleen kunnassa esimiesvalmennuksen
25.9.2018

Kempeleen kunta

Valmennustrio toteutti Kempeleen kunnassa esimiesvalmennuksen

Pienempi toimija pystyy tarjoamaan palveluita ketterästi.

Kempele on 18 000 asukkaan voimakkaasti kehittyvä kunta Oulun seudulla. Se on myös yksi Suomen nopeimmin kasvavista kunnista. Työnantajana Kempeleen kunta haluaa tukea kunnan palveluksessa olevien esimiesten esimiesosaamista. Valmennustrio toteutti Kempeleen kunnalle vuoden 2017 aikana monipuolisen esimiesvalmennuksen.

Monet yritykset tarjoavat nykyään valmennuspalveluita. ”Valintaan vaikuttavat näiden yritysten palveluksessa olevat henkilöt. Heidän kauttaan syntyy perusluottamus yrityksen ammattitaitoon ja osaamiseen”, kertoo kunnanjohtaja Tuomas Lohi. ”Tunsin Valmennustrion Jonna Jantusen jo entuudestaan. Olin tehnyt hänen kanssaan aiemmin yhteistyötä ja tiesin, että häneltä löytyy vahvaa ammattiosaamista”, Tuomas muistelee. Valmennustrio vakuutti kunnan päättäjät lopulta niin raikkaudellaan, aktiivisuudellaan kuin ammattitaidollaan. ”Heillä on aktiivista viestintää ja he ovat mukana sosiaalisessa mediassa. Heihin on helppoa törmätä. Heiltä löytyy sekä tuoretta näkemystä että vankkaa ammattitaitoa”, Tuomas kertoo.

Räätälöity esimiesvalmennus

Valmennustrio toteutti Kempeleen kunnan esimiehille juuri heidän tarpeisiinsa räätälöidyn valmennuksen.

Mielestäni Valmennustrion ketteryys toimii heidän edukseen. Pieni ja uusi toimija voi helposti muokata valmennusten sisältöjä asiakkaidensa tarpeiden mukaan. Valmennustrion valmennuksista kävi hyvin ilmi, että ne oli suunniteltu juuri meidän kunnallemme eivätkä ne olleet minkään valmiin konseptin mukaisia

Kempeleen kunnassa tehdään vuosittain henkilöstön koulutussuunnitelma. ”Viime vuonna panostimme erityisesti esimieskoulutukseen. Siksi toteutimme Valmennustrion kanssa tämän laajemman valmennuskokonaisuuden”, Tuomas toteaa. Esimiesvalmennuksessa oli yhteensä neljä puolen päivän kokonaisuutta, joissa jokaisessa oli oma teemansa. Valmennuksiin kutsuttiin kaikki kunnan 60 esimiestä. ”Kaikkien valmennuspäivien yhteisenä punaisena lankana oli positiivisen johtamisen kehittäminen. Valmennusten ansioista teimme kuntaan myös yhteiset pelisäännöt, Kempeleen tapa johtaa”, Tuomas kertoo valmennusten sisällöistä.

Arjen esimiestyön tukeminen

Valmennustrion toteuttama esimiesvalmennus antoi Kempeleen kunnalle alkusysäyksen säännöllisempään esimieskoulutukseen. ”Nyt koulutamme esimiehiämme suunnitelmallisemmin. Työnantajana haluamme tukea sekä henkilöstömme ammatillista että esimiesosaamista. Pelkkä ammatillinen osaaminen ei riitä – myös itsensä kehittäminen johtajana on tärkeää”, Tuomas toteaa. Valmennustrion Jaana Turusen vetämiin valmennuksiin Tuomas on erittäin tyytyväinen. ”Saavutimme ne tavoitteet, jotka olimme asettaneet. Toimipa organisaatio sitten kunta- tai yrityssektorilla, niin johtamisen lainalaisuudet ovat samat. Valmennustrion valmennukset sopivat mielestäni näin ollen kaikenlaisille oganisaatioille. Me Kempeleen kunnassa saimme valmennuksista apua arkipäivän johtamisen haasteisiin”, Tuomas tiivistää.

Haastattelija: Anne Peltola / Design Inspis