Työyhteisövalmentaja
4.3.2024

Työyhteisövalmentaja

Työyhteisövalmentajalla on etuoikeus työskennellä monien erilaisten organisaatioiden kanssa ja auttaa niitä saavuttamaan parempia tuloksia sekä luomaan hyvinvoivia ja tehokkaampia työympäristöjä. Työyhteisövalmentaja on usein organisaation ulkopuolinen henkilö, jonka avulla on helpompi pureutua työyhteisön haasteisiin ja lähteä ratkomaan niitä. Työyhteisövalmentajan palkkaaminen voi auttaa organisaatiota parantamaan työilmapiiriä, lisäämään työntekijöiden sitoutumista ja tuottavuutta sekä edistämään organisaation pitkän aikavälin menestystä. Työyhteisövalmentajan avulla koko henkilöstö saadaan mukaan kulkemaan kohti työyhteisön yhteisiä tavoitteita.

 

Tämän blogin tarkoituksena on tarjota lukijoille arvokasta tietoa ja oivalluksia siitä, miten työyhteisövalmentaja voi tuoda lisäarvoa organisaatioille. Toivon, että tämä blogi innostaa ja rohkaisee sinua kehittämään omaa organisaatiotasi entistä parempaan suuntaan.

 

 

Työyhteisövalmentajan taitoja

 

Työyhteisövalmentaja on asiantuntija, joka hallitsee erilaisia taitoja. Seuraavaksi lueteltuna joitakin ominaisuuksia, joiden avulla työyhteisövalmentaja työskentelee:

 

1. Empatia

Työyhteisövalmentaja kykenee ymmärtämään työyhteisön jäsenten näkökulmia ja tunnetiloja. Empatia auttaa luomaan luottamusta ja ymmärrystä.

 

2. Viestintätaidot

Työyhteisövalmentaja osaa viestiä selkeästi erilaisille yleisöille. Hänellä on kyky kuunnella aktiivisesti työyhteisön jäseniä ja tarvittaessa rajata keskustelua sen mukaan mitä keskustelulla halutaan saavuttaa.

 

3. Taito rakentaa luottamusta

Työyhteisövalmentaja luo turvallisen ja luottamuksellisen ympäristön, jossa jokainen voi avoimesti jakaa ajatuksiaan ja tunteitaan. Luottamuksen rakentaminen on olennaista, jotta jokainen valmennukseen osallistunut tuntee, että voi olla siellä oma itsensä.

 

4. Kyky nähdä kokonaisuus

Työyhteisövalmentaja pystyy hahmottamaan organisaation kokonaiskuvan ja tunnistamaan mahdolliset ongelmakohdat ja kehityskohteet. Tämä auttaa häntä suuntaamaan valmennuksen oikeisiin asioihin.

 

5. Taito ohjata ryhmäprosesseja

Työyhteisövalmentaja pystyy hallitsemaan ryhmätilanteita ja ohjaamaan keskusteluita rakentavasti. Hän osaa luoda vuorovaikutteisia harjoituksia ja aktiviteetteja, jotka edistävät yhteistyötä.

 

6. Positiivinen asenne ja innostavuus

Työyhteisövalmentajalla on innostava ja positiivinen läsnäolo, joka kannustaa osallistujia löytämään mm. sisäisen motivaationsa, tuomaan omia ideoita esille ja auttaa heitä saavuttamaan tavoitteensa.

 

Kaiken kaikkiaan hyvä työyhteisövalmentaja on sitoutunut auttamaan organisaatiota saavuttamaan parempia tuloksia ja edistämään organisaation työntekijöiden hyvinvointia ja kehitystä. Hänellä on erilaisia työkaluja, kysymyksiä ja fasilitointitekniikoita, jotka auttavat häntä onnistumaan tässä tehtävässä.

 

 

Millainen työyhteisöjen kehittäjä Valmennustrio on?

 

Meidän asiakaslupauksemme on, että valmennustrio on työyhteisöjen kehittäjä, joka tuo työyhteisöihin kilpailuetua ja tehokkuutta hyvinvoinnin kautta – inhimillisellä otteella. Valmennuksissa keskiössä on luottamus, kannustava ilmapiiri ja yhteistyön tekeminen. Valmennustrio auttaa eri organisaatioita mm.

 

1. Tiimityön parantamisessa

Työyhteisövalmentaja voi auttaa organisaatiota parantamaan tiimityötä ja yhteistyötä eri osastojen välillä. Valmentaja auttaa tiimejä löytämään itse parhaat ratkaisut työn selkeyttämiseen, tehostamiseen ja työhyvinvointiin psykologisesti turvallisessa ympäristössä.

 

2. Vahvuuksien tunnistamisessa

Valmennustrion tavoitteena on organisaatiosta löytyvien vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntäminen yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa.

 

3. Johtamistaitojen kehittämisessä

Valmennustrio tarjoaa johtajille valmennusta ja tukea heidän johtamistaitojensa kehittämisessä. Työyhteisövalmentaja auttaa johtajia luomaan työyhteisöön tehokkuutta aidon vuorovaikutuksen kautta.

 

4. Sitouttamaan työntekijöitä organisaatioon

Työyhteisövalmentajan avulla organisaatio voi parantaa työntekijöiden sitoutumista ja motivaatiota. Valmennuksessa opitaan miten hyödyntää motivaatiota työn imun ja hyvinvoinnin edistäjänä.

 

5. Muutoksenhallinnassa

Työyhteisövalmentaja voi auttaa organisaatiota hallitsemaan muutoksia ja sopeutumaan niihin paremmin. Valmennuksessa mm. esihenkilöiden kyvykkyys muutoksen ja tunteiden johtamiseen kehittyy ja muutoksessa onnistuminen mahdollistuu.

 

6. Psykologisen turvallisuuden ja luottamuksen luomisessa

Valmentajan avulla organisaatio saa keinoja tunnistaa työyhteisön psykologiset tarpeet ja luoda työyhteisöön psykologisesti turvallista ja luottamuksellista ilmapiiriä.

 

7. Erilaisten hankkeiden toteuttamisessa

Työyhteisövalmentaja auttaa luomaan työyhteisöön systemaattisen kehittämisen mallin ja onnistumaan muutosten pyörteissä. Valmennustrion kehitysohjelma auttaa työyhteisöä tunnistamaan ja kehittämään yhdessä asioita, jotka vaikuttavat aidosti työyhteisön toimivuuteen ja johtamiseen.

 

8. Työhyvinvoinnin kehittämisessä

Toimiva ja tuloksellinen työyhteisö koostuu hyvinvoivista yksilöistä. Hyvinvoivat yksilöt tekevät hyvinvoivan ja tehokkaamman työyhteisön, jossa on mukavampi työskennellä.

 

 

Tutustu Valmennustrion työyhteisövalmentajiin täällä.

 

Valmennustrio tarjoaa monipuolisia kehittämisohjelmia ja valmennuksia työyhteisöjen kehittämiseen. Autamme lisäämään henkilöstön, johdon ja esihenkilöiden välistä vuorovaikutusta, yhtenäistämään organisaation toimintakulttuuria sekä kehittämään johtamista. Valmennustrion visiona on jättää suomalaisiin työyhteisöihin jälki, joka näkyy ainutlaatuisena kilpailuetuna henkilöstön työhyvinvoinnin kautta.

 

Kirjoittanut:

Susanna Vesterlund

Työyhteisövalmentaja

Susanna Vesterlund

Työyhteisövalmentaja